![]() |
Bedek de bodem van een taartspringvorm van ongeveer 24 of 26 cm met bakpapier.
Verkruimel ¾ pak bastognekoeken, meng de kruimels met ongeveer 90 à 100 gram gesmolten hete roomboter. Het mengsel met een lepel plat tegen bodem van de springvorm drukken.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vermeng het sap van 2 limoenen + de rasp van 1 limoen met 4 eierdooiers en 1 blik gecondenseerde melk. Mix dit mengsel 5 minuten.
Dit giet je vervolgens op de bastognebodem en bak je 15 minuten op 175 graden.
Ondertussen klop of mix je ongeveer 200 ml slagroom stijf met een zakje vanillesuiker, een zakje klopfix en twee eetlepels honing. Vervolgens meng je daar een half bakje mascarpone door.
Dit mengsel verdeel je tenslotte over de afgekoelde taart en laat je nog minimaal twee uur in de koelkast opstijven.
Meet voor de chocoladerand de hoogte van de taart. Knip uit een stuk bakpapier een strook die iets hoger is dan de taart en iets langer dan de omtrek. Leg een tweede stuk bakpapier, groter dan de uitgeknipte strook op je werkblad met daarop de strook. Smelt de chocolade au bain marie. Schenk de gesmolte chocolade op de uitgeknipte strook en strijk uit. Laat iets afkoelen, de chocolade mag niet meer druipen maar moet nog soepel genoeg zijn om rond de taart te kunnen vouwen. Pak de chocoladestrook (met het papier) op en vouw rond de taart. Druk licht aan en zet in de koelkast.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten